Skip to main content

Egy varázslatos Lenormand kártyacsomag

!!!ELŐRENDELHETŐ!!!

Üdvözöllek, kedves olvasóm, Sárvári Marianna vagyok, digitális grafikus . Nagy örömmel tölt el, hogy érdeklődsz és az is, hogy bemutathatom neked a kártyapaklimat. 2019 nyarán találkoztam egy elbűvölő kártyaolvasóval, Susanna Medici asszonnyal, aki megmutatta nekem az utat Napóleonhoz. Azonnal kutatómunkába kezdtem és jelentkeztem a Nemzetközi Napóleon Társaságba is. Részt vettem több pompás önfejlesztő képzésen és elvégeztem több kártyabölcseleti tanfolyamot is, amik valóban segítettek utamon, önmagam mélyebb megismerésében és amiben igazán nagy örömömet leltem. Célom másoknak is segíteni önmaguk csodás felfedezésében és fejlesztésében egy szabadabb, boldogabb és teljesebb élethez.

Többéves kutatómunkám során számtalan leírásra bukkantam Mlle Lenormand életéről, de ezek megdöbbentően eltérő információkat és adatokat tartalmaztak. Végül úgy döntöttem, a leghitelesebb forrásból elérhető információt fogom "elhinni" és a továbbiakban is azt a nyomvonalat követem, amelyik ezekből a legvalószínűbb lehetséges, vagy amit annak érzékelek. Lenormand, teljes nevén Marie-Anne Adélaïde Le Normand kisasszony a The Cleveland Museum of Art leírása alapján valamikor 1768 és 1772 között született Alençonban, Franciaországban. Egyes források szerint 1772. május 27- én. A 18.-19. század legemlegetettebb "jövendőmondója", kártyavetője volt, amikor a kártyaolvasás már több, mint 400 éve jelen volt Európában. Rendkívüli tehetségének köszönhetően Európa legbefolyásosabb és legmagasabb rangú emberei keresték fel, köztük Bonaparte Napoleon, Josephine francia császárné, I. Sándor cár (Alekszandr Pavlovics Romanov), Jacques-Louis David francia klasszicista festőművész és Báró Eötvös József miniszter is. Mielőtt visszavonult, helyesen megjósolta Napóleon bukását, az 1830-as francia "júliusi" forradalom kimenetelét is. Egyet bizton állíthatunk, komoly befolyással volt kora történelmének alakulására. Történelmi dokumentum kézikönyvemben részletesen írok életéről, valamint Napóleon császárhoz fűződő udvari kapcsolatáról és bűvös feladatairól, ami még érdekesebb színben világítja meg kártyáimat, még különlegesebbé varázsolva egyébként is misztikus miliőjét.

..és a róla elnevezett kártyák

Ironikus módon a nevét viselő kártya nem az ő alkotása. Lenormand, Benedek rendi apácazárdai kiváló oktatásának köszönhetően rendkívül művelt nő volt, nyelveket beszélt, értett a művészetekhez, görög mitológiát, asztrológiát is tanult, nem volt szüksége arra, hogy saját lapokat rajzoljon. Először tarot kártyával dolgozott, majd ahogy erősödtek látnoki képességei, francia kártyával és a későbbi időszakában asztrológus kártyákkal is. Két évvel halála után, 1845-ben egy tanítványa és barátnője, Mme Bréteau megjelentetett egy többkötetes művet, a "Grand Jeu de société. Pratiques secrètes de Mlle Lenormand"-t, melyben tanítója asztro- míto- hermetikus (asztrológia, mágia, okkult tudományok, alkímia) kártyáiról és alkalmazásáról ír, 54 kártyát említve. A könyv kiadója, Baptiste-Paul Grimaud fél évvel később -ügyes marketing taktikával- Lenormand nevét felhasználva megjelentette a "Grand Jeu de Mlle Le Normand" kártyacsomagot, valóban szokatlanul nagy méretben, laponként 7-7 témakör szimbólumaival, grafikáival. A legelső 36 lapos "Lenormand" csomagot azonban Johann Kaspar Hechtel, német tervező alkotta meg néhány évvel Lenormand halála után, a"Game of Hope" szalon társasjáték mintájára (Gustav Philipp Jakob Bieling kiadó, 1799), az abban használt kártyákkal megegyezően, ez volt az "Ur-Lenormand". Ezt követően számos kártyapakli jelent meg a nevével, az egyik legismertebb a "Petit Lenormand" 1854-ből, , de hasonló nagy kedvenc a kártyaolvasók körében az idézetekkel ellátott "Vörös Bagoly-" és a francia kártya- betétes "Kék Bagoly Lenormand" is. Amit biztosan állíthatunk, az az, hogy gazdag és árnyalt történelmi hátterével a mai napig képes volt fennmaradni és továbbadni generációról generációra a "jövendőmondás" e különleges formáját, lassanként átalakulva mélyebb önismeretünk és spirituális fejlődésünk eszközévé.

Amikor először lepakoltam az eredeti, 36 lapos "Grand Tableau" kirakást, fogalmam sem volt, hol is kezdjem. Lenormand kártyaolvasási rendszere összetett, varázslatos asztrológiai tanokra épül, a 36 kártya pozíciója ugyanis a teljes, nagy táblás kirakásban (9 oszlop x 4 sor) a 36 Holdházat képviseli. Ez a technika igen bonyolult, számomra elég nagy falat! Mivel a kártyák önmagukban is többrétegűek és a kirakások értelmezése a házak rendszerében rendkívül körülményes, kidolgoztam egy sokkal közérthetőbb jelölési rendszert a kártyák megtervezésénél. A négy őselem a francia kártyák színeinek megfelelően:

Így több felület szabadult fel az egyes lapokon a szimbólumok megjelenítéséhez és mindannyiunknak egy sokkal gyakorlatiasabb használatot és egyértelműbb értelmezést eredményezhet, mint egy hagyományos Lenormand kártyapaklival. A csomaghoz két egyedi kirakási ajánló lapot készítettem, amik segítenek könnyebben megérteni a lapok egymásra hatását, és azoknak a történeteknek elbűvölő üzenetét, amiket az egymás mellé lerakott kártyák mesélnek.

A négy elsődleges személyjelölő kártyáról

Az eredeti "Lenormand" kártyacsomagban egy Úr (28) és egy Hölgy (29) kártyára korlátozódik a kártya bölcsességéhez forduló kérdező személy, vagy a kirakásban megjelenő másik érintett/érintettek meghatározása, nemi identitásuk és szexuális orientációjuk aspektusaiból. Tehát négy személykártyát terveztem a csomaghoz, amik lehetővé teszik, hogy a kérdező maga választhassa ki érdeklődésének és irányultságának megfelelően a számára legideálisabb személyjelölőt. Ezzel egyben a kérdező élethelyzetében, történetében megjelenő személyek szerepeinek megfelelő legkényelmesebb alternatívák tárházát is bővítettem, így a kártyacsomag egyetemesen működhet minden ember között.

Miért kapta a kártya az Enfin un château! Love in Błonie Lenormand elnevezést?

Miközben formálódott bennem, a Lenormand kártyám hogyan tudja leghatékonyabban és legszeretetteljesebben segíteni embertársaim önismereti munkáját és önfejlesztésének folyamatát - Napóleon és Walewska grófnő, a két lélek fejlődése, politikai-szerelmi kapcsolatuk megélésének tükrében-, kiteljesedett az az elképzelésem is, hogy tündérmesébe illő błonie-i megismerkedésük és szerelmük kibontakozásának helyszíne legyen a "színpad". Történelmi feljegyzések alapján dokumentáltam könyvemben kettejük történetét. Napóleon Lengyelországi tartózkodása idején, egy Varsóhoz közeli kis faluban, Błonie-ban találkoztak első ízben, ezért az elnevezés. Néhány hónappal később, Napóleon áthelyezte hadiszállását a Kamieńcu-i Finckenstein kastélyba, s amikor megérkezve meglátta az épületet, -bár a tábori ágyát állíttatta fel magának minden szálláshelyén-megkönnyebbülten jegyezte meg: Végre egy kastély! Az épületet megörökítő impozáns festmény alapján készítetettem el a kártya hátoldalának mintázatát, tisztelegve románcuknak és kapcsolatuk, a kastélyban eltöltött, talán legboldogabb és legharmonikusabb időszakának.

!!!ELŐRENDELHETŐ!!!

Miért olyan különleges a Napóleoni Love in Błonie Lenormand kártyacsomag?

Egyre több időt töltöttem Bonaparte életének és családjának tanulmányozásával, így egyre közelebb kerültem személyiségének megértéséhez, s úgy érztem, ezzel a férfi lélek és érzelmeinek megismeréséhez is, ami nagyban hozzájárult saját kihívásaim megoldásának megtalálásához. Ebben a mély érzelmi folyamatomban kapcsolódott a kártya történetéhez az elbűvölő Marianna "Marie" Walewska grófnő, Napóleon egyetlen igaz szerelme, akinek megmagyarázhatatlan bájához ellenállhatatlan vággyal vonzódott. Egyenes út vezetett annak felismeréséhez, hogy kártyáim jóval túlmutatnak egyszerű szimbólumokon, számokon, őselemeken és minőségeken. Meggyőződéssé vált bennem, hogy a lelki valóságok, valamint ezen valóságok és megélésük változtathatóságának igazi bizonyítéka nem is a kártya, fizikai, kézzelfogható valóságában, hanem a tudás. Annak a tudása, hogy a lélek egyszerűen, van, s rajtam múlik, hogyan viszonyulok hozzá, megnyilvánulásaira, változásaira hogyan reagálok. Ez a tudás maga a bizonyíték. S ha teljes szívemből örvendezek ebben a tudásban még akkor is, ha más bizonyosságok ellene szólnak, számomra akkor is ez az igazság. Így feltételek nélküli, teljes szeretetemmel és meggyőződésemmel, "hit"-elesen adhatom át másoknak ezt a tudást a Love in Błonie Lenormand kártyákkal -legyen nő, vagy férfi lélek, így járulhatok hozzá önmaguk mélyebb megismerése útjának még örömtelibb felfedezéséhez.

Merüljünk most el együtt a kártyákban, lássuk őket a hozzárendelt elemeik szerint

..s mint tudjuk, akinek kalapácsa van, az mindent szögnek lát; a legvégén kártyáim vonatkozásában természetesen kiraktam a magam "Grand Tableau"-jét is.

„Nem akarok többet elmondani önnek, úgysem hinné el.” /Mlle Lenormand/

!!!ELŐRENDELHETŐ!!!

Idővonal

 • 2024. június
  - előrendelés kezdete
 • 2024. augusztus
  - az előrendelési kampány vége, a gyártás kezdete
 • 2024. szeptember
  - a gyártás vége, a szállítási teljesítések kezdete

Az Enfin un château! Love in Błonie Lenormand kártyacsomag
Limitált kiadásban előrendelhető!

A kártyapakli a 36 klasszikus Lenormand kártyát tartalmazza, kiegészítve a plusz személyjelölő, egy Úr (28) és egy Hölgy (29) kártyákkal, valamint két egyedi kirakási ajánló lappal. Minden kártyát a legteljesebb pontossággal és odafigyeléssel készítettem, hosszú kutatómunka előzte meg -eredeti jelentésühöz ragaszkodva- a lapok mindegyikének megtervezését. A történelmi feljegyzések alapján dokumentált kézikönyvemben pedig az egyes kártyalapok jelentésének részletes leírásán kívül Napóleon és Walewska grófnő  izgalmas, néhol megragadó politikai-szerelmi történetéről , valamint a XVIII-XIX. század leghíresebb francia látnokáról és jövendőmondójáól, Marie-Anne Adelaide Le Normand kisasszonyról, a kártyák névadójáról is olvashatsz.

ELŐRENDELÉSI ÁR   9100 Ft
TELJES ÁR  12900 Ft

*Az előrendelési kampány 2024. július 31-ig tart, ezt követően a csomagot már csak a teljes áron tudod megrendelni. Az "ELŐRENDELEM" (narancssárga) gombra kattintva, bankkártyád segítségével tudsz kifizetést kezdeményezni a Stripe fizetési rendszerén keresztül.

Az ELŐRENDELÉSI időszakban vásárlóként a limitált példányszámban elkészülő csomagösszeállításhoz elsőként férhetsz hozzá. Az előrendelőknek egy különleges, egyedi ajándékkal készülök a csomag mellé! Ne hagyd ki ezt a különleges lehetőséget, legyél te is részese valami varázslatosnak!

TÁMOGASD a Love in Błonie Lenormand kártyacsomag és történelmi dokumentum kézikönyv projektemet, és segítsd, hogy valóra váljon ez a különleges önismereti, önfejlesztő eszköz! Pénzügyi támogatásoddal hozzájárulsz életművem megvalósításához és mihamarabbi megszületéséhez, és jelezheted számomra, hogy nagyra értékeled a munkám. Légy te is a varázslat része, támogasd munkámat még ma! Hálás vagyok, ha így döntesz:

Kattints a "TÁMOGATOM" gombra, ami a Stripe online fizetési rendszer fiókomba irányít. 

 • Kártyák száma: 38 + 2
 • A kártyák mérete: 7,3 cm x 11,3 cm
 • A kézikönyv mérete: 11,7 cm x 15,5 cm
*Ez a limitált kiadású Love in Błonie Lenormand kártyacsomag ebben a formájában és csomagolásában egyszer kerül kiadásra, 50 példányszámban, az újranyomtatásban már más, bővített csomagban lesz elérhető.

Szállítás

A csomagok postázása a gyártás befejezését követően, 2024. szeptemberében kezdődik meg, a rendelések beérkezésének sorrendjében. Magyarország teljes területén egységesen 2000 Ft áron, külföldi cím esetén az adott ország postai tarifájához igazodva.  

Kockázatok és kihívások

Az elmúlt 5 évben, tervezőgrafikai pályafutásom alatt azt tapasztaltam, sok váratlan dolog adódhat. Ezt leginkább szem előtt tartva igyekeztem a legkisebbre csökkenteni a lehetséges problémákat projektem elindítása előtt. Igyekeztem mindent a lehető legpontosabban beállítani. 

A legnagyobb kockázat egyértelműen a világ naponta változó állapota. Annak érdekében, hogy ez a kockázat a legkisebb legyen, bő intervallumot állítottam be az idővonalon. Ha egyes dolgok nem is a tervek szerint alakulnak, ennek projektnek akkor is időben meg kell valósulnia. Bármilyen előre nem látható probléma esetén azonnal értesítek minden támogatómat és megrendelőmet. Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal az elérhetőségeim valamelyikén ( akár mindegyiken is ), igyekszem nagyon hamar válaszolni. Szeretettel, Marianna 

Elkészült! Íme, amit alkottam. Élvezd!

Tadaam! 😉
Óriási izgalommal szeretném bejelenteni, hogy elkészült a Love in Błonie Lenormand kártyacsomag első képviselője a nyomdában és igazán nagyon vártam, hogy megoszthassam veled ezt a valóban különleges pillanatot! Fogadd szeretettel!❤😊

ITT is elérhető az Adatvédelmi - Adatkezelési és süti (cookie) tájékoztató! A MAGRA| Grafikuspont dokumentumai a szerzői jog által védett művek, így ezek másolása, átdolgozása csak a szerző írásbeli engedélyével lehetséges. Ellenkező esetben a szerzői jog jogosultja polgári és büntetőjogi úton léphet fel a jogosulatlan felhasználó ellen.
Copyright © 2019 GRAFIKUSPONT.HU